قالیشویی در مشهد
درین مقاله با تاریخچه فرش لهستان و برهان نامگذاری این فرش ها به فرش های لهستانی آشنا می‌شوید . به دنبال با ما یار و همدم باشید.
به فرش های زربافتی که‌این ایام در بازار موجود هست فرش های لهستانی میگویند .در واقع تاریخچه این فرش به این شکل میباشد که در حین های به دور فرمانروا لهستان به یکی‌از بازرگانان میگوید تا از کشور ایران برایش سوغات آورد و وی فرش هایی از کاشان برده و به وی نثار می‌کند .که حالا این فرش ها در موزه جانور است . و اینگونه این فرش ها فرش های لهستانی اسم گرفت . با پرشین او یار باشید.

شناخت با فرش های لهستانی
فرش های لهستانی به تیم بزرگی از قالی های زربفت که در‌این عصر بافته می شدند گفته می شود .

شاید یکی‌از عارضه ها انتساب این فرش ها به لهستان این میباشد که در نمایشگاه در بین اللملی پاریس در سال ۱۸۷۸ میان اموال یک شاهزاده لهستانی به اسم چارتوریسکی یکی این جور فرش ها به اکران گذاشته گردیده بود اما در واقعیت وجه تسمیه این محرمانه فرش ها را می بایست در سابقه تاریخی دورتری کاوش کرد.

در فصل بهار سال ۱۶۰۱ میلادی مطابق با ۹۷۹ هجری خورشیدی زیگموند سوم » فرمانروای لهستان به یک تاجر ارمنی بنام موراتوویتس » ماموریت میدهد تا به کشور ایران سفر کرده و یک‌سری تخته فرش برای کاخ های سلطنتی لهستان خریداری کند. تاجر ذکر شده نیز بافت فرش های متبوع را به بافندگان کاشان که در آن دوره در بافت فرش های ابریشمی دارنده تجربه و آوازه فراوانی بودند توصیه می‌دهد . این فرش های سفارشی که تعداد آن ها هشت تخته می‌باشند حالا در موزه رزیدنتس مونیخ مراقبت میشوند.

بطور کلی نزدیک به ۳۰۰ تخته از این فرش ها در حین پاد شاه عباس و احتمالا جانشینان وی بافته گردیده میباشد.

معرفی فرش های لهستانی
باستثنای فرش های جان دار در مونیخ یک سری نیز در قلعه روزنبرگ در کپنهاک وجود دارا هستند که از طرف پادشاه صفی به دوک فردریک کادو گردیده اند . چند دیگر از همین گونه فرش نیز در قلعه محافظت می گردند که در ۱۰۴۱ خورشیدی به ملکه دانمارک کادو گردیده اند .


فرش لهستان
چهار تخته از این محرمانه فرش ها نیز در مرقد حضرت علی (ع) در نجف وجود دارا هستند.

رنگ اکثر این فرش های پرشکوه و جلال متمایل به صورتی و سبز و زرد رنگ کمرنگ است. یاد‌آوری از هنرمندانی زیرا بهزاد ، علیرضا عباسی ، میرک ، شاه محمد نقاش که خلاقیت هنری آنها در شکوفایی هنر نقش قالی کشور ایران در‌این عصر انکار ناپذیر میباشد در آخری فصل قالی بافی صفویه چندان بی آیتم نخواهد بود.

در رابطه فرش های لهستانی بیش تر بدانید
علت دیگر اسم گذاری این فرش ها به لهستانی این بود که نقش عقاب لهستان بر روی آن ها بافته شد و همین نقش سبب شد تا در باب محل بافت آن‌ها شک به در بین آید.

اکثری از این فرش ها، که در دربار کشورهای اروپایی بافته شد، توسط سفیران یا این که نمایندگان این کشورها از جمهوری اسلامی ایران برده شد. این فرش ها با تیتر تولیدات سوله های درباری کشور ایران شناخته شده‌است.

رنگ های واضح و پر‌نور و به کار گیری از ابریشم با گره هایی از طلا جواهرات و نقره از خصوصیت های بارز این فرش هاست. نقش این فرش ها بسیار متنوع میباشد و گلیم های ابریشمی بافته گردیده با این سبک دارنده طرح هایی مختلف و زیباست. قالی های پولونز معمولاً جفت بافته می‌شد
 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها